söndag 22 februari 2015

Regnigt lördagsfiske.

I går trotsade jag regnet och begav mig ut på hemmavattnet, Sövdesjön. 
Jag hade egentligen ingen speciell gameplan, efter en pissig vecka på jobb så jag ville bara ut i båten, få frisk luft och rensa tankarna. Vertikalspöet satt dock klistrat i handen och det dröjde inte länge innan jag parkerat båten över ett bättre eko. Hugget kom ganska omgående och väl vid ytan uppskattade jag vikten på gösen till ca 5 kilo (vilket är en bra storlek för att vara Sövdesjön). Tyvärr klantade jag bort den helt vid håvningen. Håvnätet fastnade i årtullen precis när gösen bara skulle glida i vilket gjorde att 2/3 delar av gösen hängde utanför håven medan håven satt fast i båten. Två, tre sekunders meckande räckte för att fisken skulle kunna ta sig loss och smita ner i djupet medan jiggen surt hängde kvar i håven. Jävla klantigt av mig....

Dagen största som jag lyckades håva rätt, 3,5 kilo/ 69 cm.

Jag hade trots håv-missen ett helt ok fiske. De flesta fiskar högg direkt på mina släpp, i alla fall i regnet mellan 9-14, sen blev det väderomslag med friskar vind och uppehåll och de blev skygga och ointresserade. Totalt fick jag 4 gösar och 4 gäddor, alla tog på prickskytte med samma jigg - Fox Snax Fok Tail/ Appleseed.

Idag hoppar jag äntligen i vadarstövlarna och ser om jag kan lura upp någon havsöring längs sydkusten. Trevlig helg, gott folk och skitfiske på er om ni är ute och fiskar!  

6 kommentarer:

 1. Hej Kalle,

  Cool, at du er kommet i gang med det pelagiske fiskeri så tidligt på sæsonen - og imponerende at du har haft godt fiskeri på trods af de lave vandtemperaturer. Det er selvfølgelig surt at miste en fin fisk lige ved håven, men ellers tegner det da godt for den kommende sæson for dig! :)
  Jeg har endnu ikke selv været på min første pelagiske tur i år, men håber, at jeg snart får muligheden.

  Mvh. Nils, Lucio Fishing Team

  SvaraRadera
 2. Ja, Nils, det är fett! :-) Jag ska försöka komma ut ett pass redan nästa vecka igen, man måste ju passa på när de är på hugget! :-)

  Hoppas du kommer ut något!!

  Ska du på Sportfiskemässan i Jönköping?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jeg kommer tyvärr ikke på Sportfiskemässan som det ser ud nu. Det kunne ellers være en spændende oplevelse. Det er ihverfald den mest interessante fiskemesse i Nordeuropa, synes jeg. Men jeg håber at komme til Sverige og fiske pelagisk i våren og/eller juni, så måske vi ses der!

   Radera
 3. Synd att du inte kommer till mässan, Nils men jag ser fram emot att träffa dig på sjön i sommar! :-)

  SvaraRadera
 4. Riktigt tråkigt att behöva tappa en fin gös, men kul och se att du fick något i båten. Riktigt trevlig blogg du har och fina fisketips ;)

  SvaraRadera
 5. Den simmar kvar så att du kan fånga den, Crille. :-)
  Tack! :-)

  SvaraRadera