måndag 21 juli 2014

Satsningar...

Härförleden gjorde jag, Filip Sjöstrand och Marcus Wichardt en tre-dagars-satsning efter gös i ett okänt vatten i Småland. Vi visste en del om vattnet innan, att det bl. a. annat kommit upp en 7:a på trolling där men vi visste även att satsningen kunde sluta antingen med succé eller med fiasko då vi även visste att beståndet av gös i sjön är relativt litet. Tyvärr stämde det sistnämnda bäst in på fisket. Vattnet i sjön, som är ca 20 meter djup, är mycket klart, oerhört klart för att vara Småland med ett siktdjup på nästan 2 meter och gösarna skyggade tyvärr för allt vi släppte ner. Oftast hann vi knappt ens parkera båten förrän ekona hastigt drog ner mot botten. Oerhört frustrerande, framförallt med tanke på att vissa ekon var riktigt fina! Det var tyvärr bara gäddorna som tveklöst smackade på våra jiggar. Trots det magra fisket så var det dock några riktigt trevliga dagar med bad, go’dricka, VM-semifinaler via sportradion och allt avslutades med trav och V86 på Tingsryds fina travbana. Underbara dagar!

Linus Olsson med en av dagens alla smågösar.

4:e dagen gjorde jag en avstickare till en annan sjö och hälsade på mina vänner tvillingarna Max och Linus Olsson. Dessa 15 åringar brinner verkligen för naturen, jakt, fiske och fåglar och det är ett sant nöje att fiska med dem. Vi begav oss till en grund sjö med ett max djup på 4 meter och planen var att trolla gös. Fisket var väldigt kul, det nappade konstant och vi fick ca 15 gösar och flertalet gäddor. Tyvärr var alla gösar väldigt små och alla utom en fick simma tillbaks. Dagens två största gäddor vägde 4 och 4.7 kg. En grymt trevlig dag och tvillingarna var väldigt nöjda då de aldrig tidigare fått så många gösar på en dag i denna lilla sjö. Kul att man kan glädja ungdomen, det är ju trots allt viktigt att även fisket har en återväxt bland ungdomarna.

Max Olsson hade bäst fiske av oss alla, gösarna fullständigt kastade sig över hans Lovecvobbler!

I morgon gör jag ännu en 3-dagars vertikalsatsning i ett okänt gösvatten i södra Sverige med sällskap av Filip Sjöstrand. Där cirkulerar ett rykte om vattnet och det ska bli spännande att se om det ryktet stämmer. Överlag är det alltid kul med nya, okända vatten, där bor nog en liten upptäckarnisse i de flesta av oss och även om man vet att det kan sluta antingen med succé eller fiasko så är det onekligen pulshöjande när man puttrar ut... Nya vatten innebär även nya praktiska utmaningar och ofta får man problem redan vid isättning av båten, det är ju inte alltid ramperna är särskilt bra. Sist så testade jag och Filip lite annorlunda metoder som verkar fungera och förhoppningsvis är vi inte längre lika beroende av bra ramper. Nu ska jag gå och packa, längtar verkligen ut i naturen! 
Ha det gött, gott folk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar