tisdag 15 juli 2014

PB Gös: 8,82 kg

Fredagen den 13 juni. Jag fyller 43 år och konstaterar att jag jagat min 6+ gös i över 10 års tid. Jag har under dessa år provat de flesta fiskemetoder efter gös. Jag har flötmetat, bottenmetat, ismetat, trollat och vertikalfiskat, både bottennära och pelagiskt. Jag har hållit mig vaken åtskilliga nätter, tankat bilar och båtar för åtskilliga tusenlappar, förbrukat flera olika fiskeset, sovit på skumma platser, i okända skogar, i kalla bilar, i läckande tält och under bar himmel i daggiga båtar. Jag har lånat/ hyrt bra och dåliga båtar och fiskat i bra och dåliga vatten, varit nära att drunkna, kört fast bilen, tappat prylar överbord, knäckt spön vid mothugg, stått öga mot öga med en mängd olika djur i skogen, tappat massor av fisk, både stora och små och jag har lärt mig en liten sak: 
Jag har nog inte någon vidare talang för detta.

För vissa faller sig fisket helt naturligt, de verkar ha en medfödd begåvning för denna underbara hobby men för mig är det inte riktigt så. Jag måste kämpa för varenda liten framgång, jag måste ständigt lära mig av mina misstag, utvecklas och förändra mig och mottot som ekat i mitt huvud senaste tiden och som hållit mig igång har varit; ”No retreat, No surrender”. Jag har å andra sidan under dessa år lärt mig så kolossalt mycket om fiske, gösar, sjöar, båtar och väder. Jag bloggat och lyckats få hjälp i form av en trevlig sponsor (Gladsax Fiske) och blivit medlem i ett grymt fisketeam (Fox Rage). Jag har träffat och fiskat med så otroligt många likasinnade fiskekamrater och jag har under årens lopp haft fantastiskt kul. En underbar resa, helt enkelt.


Lördagen den 14 juni. Dagen efter min 43-års dag, dagen då det äntligen hände! 6 + gösen låg i håven och jag var äntligen framme vid mitt mål, äntligen gav allt slit utdelning! Fisken stod parkerad på ca 7 meters djup över 11 meter och hugget var direkt och brutalt. Jiggen som fällde fisken var en av mina absoluta favoritjiggar, en Fox Snax Forktail i färgen Firetiger med 30 grams huvud. Vet inte om ni kan känna er in i min situation men töser och pågar, gissa vilken enorm glädje och oerhörd lättnad detta var! ”Båtjägern” som KJ Grudemo, fiskevännen för dagen, bjöd på efter C/R smakade minst sagt mumma!!

Hur jag gjorde för att fånga denna fiska kan ni läsa om i senaste numret av Fiske-feber
som ligger ute i butiker just nu. För övrigt ett förbannat bra nummer rakt igenom! Köp, vettja!

Karin Boye har rätt, det är resan som är all möda värd och jag har redan satt upp nya mål. Jag tänker inte stanna nu utan reser, lika hårt kämpande, vidare mot nya fiskemål. Det finns ju så otroligt mycket mer att lära och så ofantligt många fler fiskar att fånga och förhoppningsvis dröjer det inte 10 år tills nästa storfisk kommer! Här kommer lite fler bilder från den underbara helgens fantastiska fiske.

Fisket börjar med en arg 4.7 kilos som kliver på ute på djupaste delen i sjön.
Några timmar senare, en tandlös krigare och ärrad kämpe. Mitt PB är ett faktum!
92 cm och nästan 9 kilo gös. En rejäl putsning av mitt tidigare PB!
Även fiskekompisen KJ Grudemo hade fint fiske denna dag och belönades även
han med ett nytt PB, alltid kul när dagens första släpp ger en fisk på nästan 5 kilo!!
Vill ni spana i KJ’s trevliga blogg så finns den här:
 http://gosmeister.blogspot.se/2014/06/14-156-goshelg.html

Duktige Andreas Nilsson med en av hans mååånga storgösar.  
Zander Brothers (Andreas & Christian) vet sannerligen hur man fiskar gös.
Här är Andreas ännu en feting!
Inte fan går skicklige Christian Nilsson gös-lös från en så bra fiskedag!  

Samling vid gösen! Det är oerhört kul att fiska med andra båtar så nära inpå,
man är ju med när det händer. Att några gånger om dagen lägga ihop båtarna,
ta en kaffe, diskutera strategier, prata lite skit eller fotografera en stor gös
är det som skapar gemenskap inom vertikalfisket.

Det var en fantastisk härlig dag på sjön med sol på himmelen, svag vind och gösar i håven!

2 kommentarer:

  1. Vilka vältränade gös-fiskare... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man blir stark av att fiska gös. Framförallt Andreas, han får mest och det märks. :-)

      Radera