söndag 29 juni 2014

De underbara dagarna fortsatte…

Efter mina underbara dagar i Bolmen gjorde jag ett kortare stop i mäniskobyn innan jag åter igen drog norrut till Smålands djupa skogar. Ytterligare tre dagars prickskytte stod på schemat. Målet vara ta ett PB på min födelsedag och jag hade förberett denna tripp en längre tid. Dock var planen egentligen att fiska i ett vatten i Halland men vissa oförutsedda omständigheter gjorde att fisket där tyvärr blev inställt. Efter lite diskussion med fiskekompisen för helgen, KJ Grudemo och en snabb "ground-service-insats" av hjälpsamma Mattias Ekdahl från Team TWK föll valet tillslut på en av Smålands större sjöar. Ett val som skulle visa sig vara ett kolossalt bra val… 

1:a dagen var trögfiskad. Jag zick-zackade mellan de häftiga regnskurarna och det blev inte många timmars seriöst fiske. Körde mest runt och tittade på ekolodet medan jag rekade djup och bottenstrukturer. Dag 2 anslöt KJ Grudemo och vi möttes vid båtrampen redan vid 6-tiden. Då hade jag redan fiskat två timmar efter att ha spenderar natten i ett vindskydd i skogen. Tyvärr blåste det mellan 7-14 m/s hela dagen så även denna dag blev väldigt svårfiskad. Trots detta lyckades jag få två större individer över 75 cm varav den ene blev ett nytt efterlängtat PB! 


Så här glad är man efter att man släppt tillbaks en PB-gös på 8.82 kg fördelat på 92 cm! Bilder kommer...

Efter ännu en natt i vindskyddet mötte jag och KJ dag 3 upp Christian och Andreas Nilsson, d.v.s. Team Zander Brothers ute på sjön. Vädret var nu helt perfekt, vinden var borta och det var lysande omständigheter. Redan på första släppet smackar KJ till med ett nytt PB på 4.8 kg! Vi kan bara konstatera att helgen är räddad då vi bägge tagit nya PB’n! Det gick även riktigt bra för Andreas Nilsson, den ene hälften av Zander Brothers och samma dag tar även han ett nytt PB på hela 9 kg! Helt otroligt, tre PB’n inom loppet av några timmar! Underbart fiske! 


Andreas väger en av dagens större fiskar i det underbara vädret.

Hemma i Staffanstorp kan jag bara konstatera att vi haft ett fantastiskt fiske, KJ och jag hade tillsammans med Zander Brothers tagit upp följande svit: 4.7, 4.8, 6.6, 7.3, 8.8 och 9.0 kg! Dessutom tror jag att Chistian drog en bättre fisk efter vi åkt, plus att vi alla fick en hel drös med fiskar under 75 cm! 


Christian och Andreas släpper lite då och då fina fiskefilmer och det var kul att iaktta dem när de tog den ena kreativa vinkeln efter den andra. Ser verkligen emot när materialet kommer ut på film!


Mer om mitt, KJ's och Andreas PB'n och lite annat smått och gott kan ni läsa om i nästa nummer av Fiske-Feber som kommer ut den 8 juli. 
Köp, vettja!
.
.
.

2 kommentarer:

  1. Men det är ju bara till att gratulera trefaldigt! Till födelsedagen, till PB och till artikeln!!! Ska absolut köpa och läsa den!
    Nästa gång du/ni är i norra smålands skogar så finns det sovplatser under tak här, bara så att du vet! Vi bor ju mitt emellan två av de bästa gössjöarna ;)

    SvaraRadera
  2. Tack Sussi!! Jag ska upp till Småland på ett par längre pass under semester. Hör av mig m jag ska så högt upp (även om jag älskar att sova utan tak)! :-D

    SvaraRadera