tisdag 7 januari 2014

Fiske med "Walk The Line"

Vind och regn. Två saker som inte är så bra för pelagiskt vertikalfiske. Vinden gör det svårt att parkera båten rätt. Regnet tär på moralen. Ingen bra combo. Jag och Daniel Demeter - som driver den trevliga bloggen Walk The Line - hade dock bestämt oss, vi skulle prova!  Fullt medvetna om att det troligen skulle sluta i fiasko.  Vi har kämpat länge med att få ihop en tid som passar oss bägge och vi ville inte missa tillfället även om vädret sög. 

Gissa, hur tror ni det gick? Självklart blev det som väntat fiasko, ett riktigt praktfiasko. Det är inte ofta jag bommar helt i Sövdesjön men nu skedde det. Vi sköt på en handfull vettiga ekon men de visade inget större intresse för våra jiggar. Vi trollade i vinden utan ett endaste litet nafs och vi körde bottennära vertikalfiske över hårda bottnar. Inte ens det sistnämnda, som oftast brukar betyda nappgaranti på smågös, levererade. Inte ens en lite gäddsnipa i båten!  Verkligen pinsamt...

Nåja, bara att bita ihop och ta nya tag! Det trista är att det inte är så ofta som Daniels och min kalender synkar vilket gör att det tråkigt nog lär dröja ett tag tills vi gör nästa försök. Nya försök blir det dock garanterat - både Daniel och jag är sjukt revanschsugna!

Hagel, regn, vind runt 10 m/s och 3 plus i luften. Att lägga till hyrbåten på läsidan av en ö för lunch och bensträckare var utan tvekan en av dagens bättre, varmare stunder.

Daniel biter ihop i motvinden samtidigt som vi trollar fram över sjöns djupare partier.
Daniels grymma blogg finner ni här:
 walktheline.boplatsen.se/  
      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar