måndag 3 juni 2013

Konsten att förstöra en fiskedag.

Idag tänkte jag i tre delar tipsa er alla om hur man förstör en fiskedag på bästa sätt.

Del 1: Bilen....
Börja med att välja en sjö med lågt vattenstånd. Jag valde t ex Sövdesjön där vattnet just nu är lägre än normalt. Strunta i att åka till den riktiga rampen, mycket bättre om du chansar fett och trailar båten direkt från stranden. Välj med fördel den brantaste delen på stranden, där bilen har svårast att ta sig upp, helst där sanden är som mjukast så att du sjunker ner riktigt bra och där det är som långgrundast så att du måste backa ut riktigt långt ut i vattnet. Ha gärna en tung bil med sommardäck och framhjulsdrift. När du väl fått av båten från trailern sitter du garanterat fast med bilen! Nu är det bara att börja gräva, ringa på hjälp och hålla tummarna för att någon faktiskt kan hjälpa dig loss. Det bästa är, att vid det här laget sitter du så jäkla hårt fast att vanliga bogserlinor och rep inte håller. På det hela, här lägger du lätt tre timmar av din fisketid.

Del 2: Vädret...
När du väl klarat av del 1 och spenderat tre timmar på stranden så är det äntligen tid att hoppa i båten och börja fiska. Nu ska du verkligen inte gå in på någon väderapp och kolla radarbilder, allra bäst blir det om du inte tittar på några väderprognoser alls, på så vis är det större chans att du får fiska i hällregn. I mitt fall så han jag inte jag inte ut mer än 10 meter från stranden innan det mullrade, blixtrade och himlen öppnade sig. Den stod dessutom öppen tre timmar och jag fick uppleva det blötaste regnet jag någonsin upplevt. Otroligt mysigt, nu är vi totalt upp i 6 timmar av förstörd dag, du har inte fått en fisk, du fryser, du är helt genomblöt och du ser på klockan att det är tid att köra hem. Precis lagom till att solen kommer fram och det vankas fint väder! Nu är det läge att hälsa extra glatt på de kloka fiskare som du möter på stranden som nu är på väg ut och som har varit smarta att vänta ut regnovädret. Hej, hej!!

Del 3: Övrigt...
För att krydda din redan förstörda dag med lite mer strul bör du inte få någon fisk alls. Du ska inte ens ha ett napp! Du bör även, någon gång under dagen när du inte märker det, ta i sönder din nyckelknippa och tappa alla båtnycklar och jobbnycklar någonstans i gräset där du absolut inte hittar dom. Du bör även satsa på diverse småproblem med klickande rullar, lintrassel, utspillda kaffekoppar, mm.   

Följa dessa steg och du kommer garanterat ha lika kul som jag hade i söndags. Vill här passa på att tacka dig okända Sövdebo med röda bilen, min kära pappa, Lars-Åke Nilsson och till dig, okända traktorförare som turligt nog hade vägarna förbi. Här är lite bilder som visar hur härligt man kan ha det….


2 kommentarer:

  1. Underbar, bitterljuv berättelse! Skrattade så jag grät, lite medlidande, mycket igenkänningsfaktor. (fiskeänkan)

    SvaraRadera
  2. Kul att jag kunde roa dig! Jag har ju inget annat val än att kunna skoja om det. :-)

    SvaraRadera