söndag 27 januari 2013

Årets första ismete.


Årets första ismetespass med Chrisse och Surre blev tyvärr en relativt händelsefattig historia. Det var trögt fiske rakt igenom och jag hade själv bara ett ”run” som trist nog resulterade i en rätad krok (!) och en bunke svordomar. Kan inte avgöra om det var en gös eller gädda men den gav ett visst respektingivande motstånd med några tuuuunga knyckar innan den slet sig loss. Tappade även en fisk i 1-2 kilosklassen (troligtvis gädda) på en Rapala balansare när jag pimplade efter abborre. Den ende som faktiskt lyckades få upp fisk på isen i dag var Chrisse som tog två mindre snipor och en abborre. Alla fiskarna hög på ca 4 meters djup, relativt nära botten, en på pimpel och två på mete.

I mitten på februari väntar några dagars isfiske i småland och jag passade idag på att prova lite olika grejer inför den trippen. Jag vill, så att säga, ha koll på grejorna i skarpt läge och jag har bl. a höjt mina klämmor för bättre vinkel, fixat lite detaljer på min Snow Trek 45-pulka och trixat med lite annat småpill. Ser verkligen fram emot de dagarna! Hoppas kylan håller i sig tills dess!

På tal om kyla, trots flera veckors intensiv kyla var isen var bara ca 10-12 cm tjock! Gott folk, ta det försiktigt när ni ger er ut, prioritera säkerheten och försök läsa isen så gott det går. Verkar isen svag så är den troligen det med.  

Hungrig, halvkilos abborre...
Chrisses vackra vinterborre.

Det är inte bara abborrar som gillar Rapala balansare....


Chrisse med en av hans två gäddor.

Jag testade med höjd klämma bak idag vilket fungerade kanon.
Dels fick jag bättre vinkel  och mindre motstånd för linan. Dels kan jag veva utan att veven går i snön.  Dels upplevde jag att spöet stod stadigare.

2 kommentarer:

 1. Skönt att det inte bara är jag som blankar ;)
  Synd på tappad fisk, rätad krok låter inte bra, antingen var det något riktigt stort eller så har du krokar med för mjukt gods.
  Blev ju bra med förlängningen, såg fint ut.
  Nästan allt det gamla kaklet nedtaget ;)

  SvaraRadera
 2. Rätad krok är en del av "risken"... Eftersom gösen inte gillar stora krokar kör jag med ganska små trekrokar. Till skillnad från dig - det är inte gädda jag vill ha, det är gös!!:-) Skitfiske!!

  SvaraRadera