söndag 11 november 2012

Mårten Gös

Vacker 2.4 kg gös.

Den 10 november far många skåningar runt mellan olika gästgiverier och restauranger i jakt på en välsmakande, fet gås. Brorsan och jag far dock runt mellan djupbranter och grund på jakt efter välgödd, fet gös. Man skulle kunna kalla det för Mårten Gös.

15 cm jigg. 30 cm gädda.
Väl ute i båten märker vi hur stark den fuktiga, sydliga vinden är och passande nog går det vita gäss på vågorna. Fisken verkar tyvärr, minde passande vara bortblåst. Det är helt enkelt ingen hemma på lodet och det bevingande citatet ”90 % av fisken befinner sig på en yta av 10 %” verkar verkligen stämma idag. Vinden gör att vi tyvärr inte kan, varken aktivt leta eller vertikala på de platser vi vill men vi lyckas ändå överlista gädda, abborre och gös.

Tidigare i veckan lyckades Kevin på ”Giganten” övertala mig om att jag skulle våga ge Savage Gears Saltwater Sandeel en chans på gösen. Jiggen är egentligen framtagen för havsfisket men den har tydligen även varit framgångsrik på gösen. Vi körde med 15,5 cm i färgen Sandeel med 29 grams huvud, vilket jag egentligen anser är lite för tungt för det botten nära fisket, men jiggen levererade verkligen och merparten av dagens hugg kom på denna jigg. Den kommer helt klart att tillhöra favoriterna i jigglådan.

Stora korvar, små gäddor.
Dagen höjdpunkt var annars de tyska korvarna som vi brassade på i båten. 
En köttig bratwurst värmer rätt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar