måndag 21 maj 2012

Gösta på hugget!

Insjöarnas guld.


Efter flera veckors avsaknad av fiske var det äntligen tid att damma av fiskeprylarna. Jag och side-kicken Chrisse gick ut på Sövdesjön efter lunch i ett strålande väder som ingav stora förhoppningar och för en gång skull så stämde känslan – det blev ett mycket bra fiske! Gösta var verkligen på hugget och vi drog 20-25 gösar på några timmar. Många av dem ”läckte” fortfarande lite mjölke vilket tyder på att de nyligen precis lekt och huggen var sjukt explosiva. Aggressiviteten beror troligtvis på att göshannarna försvarar rommen på lekplatserna efter leken. Man fick hålla hårt i spöna, tjohoo! :-) En fisk fick syna durken, en matfisk som vi kunde dela broderligt på och som räckte till varsin fin filé att ta med hem.Min största på 2.750 kg
Chrisse hade överlag ett mycket bättre fiske än mig, han fick fler och större fiskar, 6 av dem vägde över 2 kilo. 4.0, 3.3, 3.3, 3.0, 2, 5 och 2.0 kg blev hans facit. Min största vägde bara 2.750 kg och överlag var det små pigga gösar som klev på. Den riktigt stora fisken lös (som vanligt) med sin frånvaro men vår jakt på ”reggan” går vidare - vi ger oss inte! Någon gång i veckan blir det därför lite kvällsfiske, då tänker jag faktiskt satsa på att meta efter gösen. Tror det kan vara rätt melodi för att komma åt de lite större exemplaren som vi vet jagar pelagiskt i sjön. Spännande, spännande!

4 kg, hugget vart hårt!

Gösta Gigolo

Föll för en olivfärgad Skippy fish.

Härligt, Chrisse!


3 kommentarer:

 1. Fyfasen vad det ser fint ut, bra fiskar, bra väder :)

  - A

  SvaraRadera
 2. Ps, skönt att du vågar skriva om att ni tar en matfisk, det brukar ju vara så j*vla tyst om det.

  Bra blogg förresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Andreas! Jag tar upp ytterst lite fisk, typ nån matgös då och då. Andra kanske "fyller frysen" så fort det nappar men det är inte min grej. Jag äter bara färsk fisk, fryser inte in och tar bara upp vad jag kan äta upp. :-)

   Radera