fredag 28 oktober 2011

Viktigaste fångsten i mitt liv!!


I över 20 år har jag jagat denna dröm fisk och runt jul/nyår började jag därför en rätt stabil mäskningskampanj.

Som mäsk använde jag mig av en mix av komplimanger, beröm, positiva vibbar och tunga sängkammarblickar. Regelbundet provade jag lyckan i lårviken och till slut föll allt på plats. Gick faktiskt snabbare än jag förväntat mig och jag förstår nu vikten av ett bra mäsk och ett grundligt förarbete. Betet hon föll för var en god köttbit serverad till levande ljus, riggat på ett klassiskt fredagsmys med några flaskor Amarone.

Hugget var distinkt, gick inte att ta fel på och jag förstod snabbat att jag fått något extra ordinärt på kroken. Faktum är att hon kämpade så hårt att fogar lossnade, blodtryck steg och jag fick tillslut kalla in extra hjälp. Som tur vad höll min underbara utrustning, min speciella custom made ”Claudia Bellagamba Power Girl Rod”. Hon fick verkligen bekänna färg men jag litar stenhårt på min halvitalienska utrustning, har aldrig haft något starkare än henne i min fiskelåda och hon höll som väntat med bravur. Dock kommer lite eftervård att göra henne gott.

Till slut, tisdagen den 25 oktober, kl 02:37 gick hon efter denna utdragna fight äntligen i håven! Lite tidigare än beräknats men oavsett - lyckan är total! Tog några snabba bilder, vägde och mätte henne och fattade snabbt beslutet – detta är en keeper, henne behåller jag!

Hon finns snart att beskåda i hemmet i Staffanstorp och jag är väldigt, väldigt stolt över min fångst!!!  Ni vet vad de säger, att alla storfiskare ljuger och överdriver men jag gör inget av det när jag säger att hon är världens vackraste. Det tycker i alla fall jag. Lägger ett extra beröm på mitt spö - ”Claudia Bellagamba Power Girl Rod” - hon är underbar hon med!


2 kommentarer:

  1. Underbart skrivet, känner igen mig väl även om det snart är 3 år sedan jag senast landade ett sådan praktexemplar ;)

    SvaraRadera