tisdag 30 september 2014

Kanalen har vaknat.

Rapporterna har så smått börjat strömma in och i takt med att vattnet blir kallare ökar ”vandringen” och abborren drar sig sakta in i kanalsystemet från det bräckta vattnet i Öresund. Häromdagen testfiskade jag en snabbis på lunchen och på 11 kast fick jag 8 abborrar. Tyvärr inga stora men det är alltid kul när de är på hugget. Jigg och drop-shot är i mitt tycke effektivast men även mindre vobblers och spinnare, samt mete med mask, levererar fisk. Enligt många är dessutom mörkerfisket bäst vilket gör detta abborrefiske till en perfekt kvällssyssla. 100 ggr roligare än att dega framför tv’n!

Fiske på lunchen är alltid kul!

Det fångas varje säsong flertalet fiskar över 1.5 kg och mitt mål är givetvis en av dessa. Jag fångade själv en fin fisk på 1.3 kg förra året men tyvärr satt kroken i den bakre delen på fisken. Snopet, felkrokade fiskar räknas ju i mitt tycke inte som PB och jag tänker ta snabb revansch denna säsong. Denna vecka kommer jag t ex att fiska flera kvällar och förhoppningsvis kan jag lämna lite rapporter av värde här på bloggen.

https://www.facebook.com/groups/294235590589862/?fref=ts

Om ni är nyfikna på fisket så kan jag tipsa er om att gå med i Facebookgruppen Fiskare i Skåne. Där lämnar folk regelbundet rapporter och där finns massor av duktiga fiskare som har koll på läget i kanalen. Personligen hoppas jag att folk inte tar upp de stora fiskarna utan kör C/R. Dels för att fisken i kanalen i princip är oätlig, den smakar i alla fall inget vidare (har provat) och dels för att det är jäkligt unikt att kunna fånga 
grov abborre i en stad som Malmö. Cityfiske är kul!

Skitfiske på er!

2 kommentarer:

  1. Härligt att höra. Ska själv ta någon kväll nästa vecka och försöka ta en 1kg borre.
    Skitfiske på dig!

    SvaraRadera