måndag 11 mars 2013

Jerkpremiär!

Fishing on the edge...
Jag hade egentligen tänkt att fiska efter havsöring efter jobbet men snöstormen tog över Österlen och jag hade verkligen ingen lust att "slita hund i kattväder". Lämnade därför havsöringsdragen hemma och packade med några jerkbaits och istället för att vada ut i havet så vadade jag ut i Sövdesjön på jakt efter vintergädda. I ärlighetens namn hade jag inga som helst förhoppningar, dels har landfisket i långgrunda Sövde aldrig varit särskilt bra, dels är det bara ett par dagar sen isen släppte men, va fan, man måste ju prova! 

Några av mina favoriter: Zalt, Buster, Buster Orginal, Bomber Herky Jerky och 4play från Savagear, 

Kvällen bjöd på kallt, fint väder och vinden mojnade en aning efter hand. Jag fiskade nästan två timmar, höll mig till ett par olika favoritdrag men som väntat, inte ett liv, inte ett napp. Dagens mest annorlunda upplevelse var att spinnfiska sittandes på iskanten, det har jag aldrig gjort förr! Halva Sövde är nämligen öppen, halva betäckt med is och faktum är att isen var så pass tjock att man faktiskt skulle kunna ismeta och jerkfiska samtidigt! Dock inte lockad att prova, jag längtar snarare tills all is försvunnit,
det rycker sannerligen i vertikal- och trollingtarmen!   2 kommentarer:

  1. HenkeForselles12 mars 2013 01:19

    Fantastiskt kul sätt att fiska kan jag tänka! Bilden är kanon! Hoppas att isen snart är helt borta så man kan få hyra en båt av Kerstin och sätta betena i vattnet igen!
    /Henke

    SvaraRadera
  2. Ja, det var lite spännande, Henke. Kolla min Facebooksida med, la en liknande bild där som omslagsbild som jag är rätt nöjd med.... :-)

    SvaraRadera