söndag 17 januari 2016

Hjort genom isen!


Idag var det äntligen tid för isfiske i södra Skåne! Efter några stop och lite letande hittade jag tillslut en sjö med is som bar, den var ca 8 cm tjock och jag satte ut spöna strax innan kl: 9. Betade med hel sill, fiskade med sex spön och njöt i det fantastiska vädret!


Kent, även känd som @rockabilly_lures på Instagram kom ut till mig strax innan lunch och vi snackade gädda, naturupplevelser och betesbyggande. (kolla upp Kents beten på Instagram, han är en grym betesbyggare!)



Det nappade inget alls på hela dagen men en naturupplevelse fick vi! Plötsligt ser vi 6 stora hjortar komma över isen ca 100 meter från oss. Till våra stora förvåning ser vi hur den sista hjorten plötsligt går igenom isen! Vi tappade båda andan och det kändes som låååånga sekunder innan den tog sig upp för egen maskin. Otäckt och spännande på samma gång. Samtidigt påminns man hur farligt det kan vara med isfiske. Isen här i Skåne är förrädisk, kärnis saknas och jag uppmanar alla till att vara försiktiga!! Ge er inte ut ensamma, utan isdobbar eller någon form av flytklädsel på er!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar