söndag 8 maj 2016

30 timmars pass…

Om man bortser från ca 2 timmars bensträckare med grilltid på land så har jag nyss spenderat 30 timmar i båten. Jodå, det gungar rätt bra nu när man satt sig i soffan men det är det värt, det är fan alltid lika givande att få komma ut i naturen och på sjön. 

Tanken var att jag skulle kört lite ensamfiske men framåt lördagskvällen fick jag trevligt nog sällskap av vännen George Tone. Han hade med sig lantbröd, smaskigt kött och en engångsgrill. Sen gjorde han sin grej, det blev sjukt gott och vi sköljde ner med ett par kalla pilsners. Vi åt båda tills vi var riktig mätta, man sover ju bäst när man känner sig riktigt däst. 


Georges lilla fiskemaskin, fullsmetad med spön och beten. 


Det gick även bra att sova i Nextlinen, även om det var lite trångt upp mot axlarna och inte helt lätt att sträcka ut armarna så lyckades jag somna utan problem. Fördelen med att sova på durken och inte uppe på kastdäcket var att jag slapp den kalla kvällsbrisen, det var helt vindstilla på nere på durken och det var inte sista gången jag sov där.


På tal om naturen, framförallt söndagsmorgonen var en sån dag som läggs på minnet. Vi gick upp kl 4 och vi fick uppleva en magisk morgon gled bort mot våra hotspots. Bilderna är tagna med min Iphone, utan filter, vid 04:20, 05:20 och 06:10.  
Trist nog var inte fisket så bra, eller rättare sagt, det sög. Framförallt var det ont om ekon och jag misstänker att leken var i full gång (ca 14 grader i vattnet). Spinn efter abborre och gädda funkade inte heller, det var helt enkelt allmänt svårfiskat. Bäst fiske hade jag mellan 10-12 på lördagen och totalt skrapade jag ihop 8 utlekta gösar med en topp på 80 cm och fyra mindre gäddor (på spinn). 80:an:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar